Na mezinárodním turnaji v pražském Radotíně vybojoval Pavel Kokoř 1 stříbro a 1 bronz. Natálie Raithelová 1 bronz

21.04.2015 09:21
Celkem 17 ašských badmintnistů s pětičleným dospělým doprovodem se zúčastnilo 4.ročníku Yonex junior cupu v pražském Radotíně. Letos byl díky zahraničním hráčům turnaj mezinárodní, což v některých věkových kategoriích přispělo ke zvýšení kvality turnaje. 
 
O víkendu 18.4.+19.4. se turnaje zúčastnilo přes 200 hráčů. Náš oddíl reprezentovali Ladislav Zemanovič, Jan Kozák, Jan Kočárník, Markéta Flachsová, Natálie Raithelová, Nela Bajcurová, Natálie Jahnová, Lukáš Bado, Adam Wágner, Rudolf Novotný, Daniel Hilf, Jan Mátl, Martina Kejřová, Jitka Suchá, Dominik Flachs, Adam Chomát a Pavel Kokoř. 
 
V sobotu 18.4. bojovali mladí badmintonisté v kategoriích U8, U10, U12, U14. Nejúspěšnějími ašskými hráči se v sobotu stali Natálka Raithelová a Pavel Kokoř. 
Natálka Raithelová vyhrála svoji skupinu v kategorii U10 a postoupila do play off. Ve čtvrtfinále porazila Adélu Klímovou.
V semifinále bohužel nestačila na polskou hráčku Julii Wolcik. V souboji o 3.místo ale porazila Barboru Hořanskou a stala se tak naší první medailistkou. 
 
Druhým sobotním medailistou byl Pavel Kokoř v kategorii U14. Vyhrál těžkou skupinu, ve které dokonce porazil ve vyrovnaném a emotivním zápase čerstvého mistra Polska Karola Budného. 
Ve čtvrtfinále si poradil s dalším polským hráčem Mateuszem Ruczkou a v semifinále vyřadil v ašském derby Dominika Flachse. Ve finále se znovu utkal s polským mistrem ze skupiny Karolem Budným. Polský reprezentant Pavlovi oplatil porážku ze skupiny a turnaj vyhrál. Pavel Kokoř získal stříbro. 
 
Sobotní turnaj skončil až ve 20h a tak jsme po krátkém bloudění Prahou dostali na ubytovnu do Hostivic až kolem 21h. Proběhla rychlá večeře, pokyny pro další den a spánek. 
 
V neděli 19.4. jsme vstávali v 6.30h, abychom se po snídani dostali do haly včas. Většina našich hráčů nemá zkušenosti s dvoudenním turnajem, a tak na výkonech některých byla znát únava z předchozího dne. 
V neděli jsme získali už pouze jednu bronzovou medaili. Vybojoval jí Pavel Kokoř, ale moc radosti z ní neměl. Opět se mu podařilo vyhrát skupinu.
V osmifinále znovu porazil Mateusze Ruczku a ve čtvrtfinále talent opavského badmintonu Adama Chalupu. 
 
V semifinále nastoupil proti vítězi sobotního turnaje Karolovi Budnému. Na zápas se pečlivě připravil a byl odhodlán polského mistra porazit. Těsně před zahájením zápasu, v tu nejméně vhodnou chvíli mu praskl výplet na raketě. Bohužel tuto skutečnost psychicky nezvládl a zápas odehrál pouze formálně. 
 
Zápas o 3.místo s pražským Tomášem Paterou vyhrál a získal bronz, ale moc radosti z něho neměl. V každém případě většina ašských hráčů na turnaji potvrdila svoji zlepšenou herní úroveň a ti kteří neuspěli získali další cenné zkušenosti. Je nutné se z chyb poučit a postupně je odstraňovat. Všichni hráči vědí, kde mají herní, technické a taktické nedostatky. 
 
Organizátoři turnaje z oddílu Sokol Meteor Praha Radotín zaslouží velkou pochvalu. 
Všichni účastníci obdrželi drobné ceny a diplomy, které v sobotu předával reprezentant a několikanásobný mistr České republiky Jakub Bitman.  
 
Nejoblíbenější turnaj ašských badmintonistů je historií. Těšíme se na další ročník. Jménem vedení oddílu 
děkuji za aktivní pomoc rodičům Věrce Mátlové, Radku Flachsovi a Petrovi Kozákovi.   

Umístění ašských hráčů

Jméno U10 U11 U12 U13 U14
Ladislav Zemanovič 16. 24. X X X
Jan Kočárník 17.-18. 25. X X X
Markéta Flachsová 10. 9. X X X
Natálie Raithelová 3. 5.-6. X X X
Jan Kozák X 18. 21. X X
Nela Bajcurová X 7.-8. 7.-8. X X
Natálie Jahnová X X 11. 15.-16. X
Lukáš Bado X X 25. 29.-32. X
Daniel Hilf X X 9.-12. 21.-22. X
Jan Mátl X X 18. 9.-12. X
Adam Wágner X X 24. 25.-28. X
Rudolf Novotný X X 25.-28. 29.-32. X
Martina Kejřová X X 9. 13.-14. X
Jitka Suchá X X X 5.-6. 9.
Dominik Flachs X X X 17. 4.
Adam Chomát X X X 25.-28. 14.-15.
Pavel Kokoř X X X 3. 2.

FOTOGALERIE 1

FOTOGALERIE 2

FOTOGALERIE 3

VÝSLEDKOVÁ LISTINA