Naši mladší žáci pokračují v medailové periodě

03.10.2016 13:53
V sobotu 1.10. se v Ostrově uskutečnil Oblastní přebor mladších žáků. Náš oddíl reprezentovaly 4 družstva. 
Nejlépe si podle očekávání vedlo družstvo "A", ve složení Jan Kozák, Dominik Kováč, Markéta Flachsová, Natálie Raithelová, které vybojovalo bronzovou medaili. 
 
I když jsme pokukovali po stříbrné příčce, je třeba sportovně uznat kvality soupeře v semifinále, kterými byly Karlovy Vary. O postup do finále jsme s nimi prohráli 2:3, když jsme po čtyřhře kluků vedli 2:1. 
Bohužel se holkám Markétě s Natálkou nepodařil získat kýžený třetí, rozhodující bod ve čtyřhře, a poté ani ve smíšené čtyřhře Natálce s Dominikem. 
 
Nicméně zisk další medaile ze soutěží družstev je úspěchem. 
V samotné existenci oddílu jsme se zúčastnili třech OP družstev U13. V roce 2014 jsme získali bronz, v roce 2015 zlato, v roce 2016 bronz.
Jsme tak nejúspěšnějším družstvem západočeské oblasti v době existence našeho oddílu! 
V posledních třech letech, se nikomu nepodařilo získat medailové pozice 3x po sobě. 
 
Kromě "A" týmu se skvěle předvedlo i "B" družstvo, které skončilo na senzačním čtvrtém místě. 
Sestava Jan Kočárník, Ladislav Zemanovič, Nela Bajcurová a Natálie Králová hodně v semifinále zatápěla favorizovanému Nejdku. Tým prohrál až po boji 2:3!
 
Hráči družstev "C" (Kundrát, Kejř, Weinmannová, Pešková) a "D" (Jahnová V., Jahnová A., Bufka, Kašša) se OP zúčastnili především k získání zkušeností. Také oni si zaslouží pochvalu za statečné výkony. 
 
Medailoví lídři týmů se v drtivé většině rekrutovali z ročníků 2004. Těšíme se na příští rok, kdy nám "dozrají" ročníky 2005. Pokusíme se neporušit úspěšnou medailovou periodu - 2014 bronz - 2015 zlato - 2016 bronz - 2017 ...?
 
Konečné umístění OP družstev U13 / 2016
1. TJ Jiskra Nejdek
2. TJ Slovan Karlovy Vary
3. Badminton VK Aš "A"
4. Badminton VK Aš "B"
5. TJ Sokol Doubravka Plzeň
6. Badminton VK Aš "C"
7. Badminton VK Aš "D"