Markéta Flachsová se posunula do první desítky RSL Junior Cupu

03.02.2015 09:25

V pražských Radonicích se konalo 5.kolo série RSL Junior Cup. Vedle Honzíka Kozáka, Natálky Raithelové a Markéty Flachsové, kteří odehráli všechna předchozí kola, se turnaje zúčastnili také nováčci Láďa Zemanovič, Daniel Hilf, Adam Wágner a podruhé Lukáš Bado. 

Podle komentáře trenéra Tomáše Plinty  "...sedm mladých badmintonistů bojovalo na 100% a velmi úspěšně ve svých šesti vesměs velmi vyrovnaných utkáních. Nejúspěšnější byla tentokrát Markéta Flachsová, která se neustále zlepšuje, plní pokyny trenérů a hlavně se jí dařilo lépe zvládnout psychicky náročné části utkání, než jejím některým soupeřkám. Natálka hrála také dobře a stále se pohybuje v okruhu těch nejlepších v této kategorii. Dokáže realizovat své nabyté zkušenosti a zúročit je v zápasech. Honzík Kozák se vrátil do série po absenci způsobené nemocí a vedl si na mírná zaváhání celkem dobře. Pro Dana, Adama, Láďu a také Lukáše to byla další nová výzva a musím je všechny moc pochválit za předvedené výkony.  Chci ještě poděkovat rodičům za přípravu dětí a členům doprovodného týmu a řidičům Petrovi Kozákovi a Radkovi Badovi. Všichni se těšíme na další kolo, které bude 1.3.2015", znamenal turnaj pro naše hráče opět získání cenných zkušeností.

Natálka je dokonce v celkovém pořadí ve hře o stupně vítězů. Velký výkonostní nárůst zaznamenává Markéta Flachsová. Ta v prvním kole skončila na 4. místě od konce. V tomto kole se umístila na 4. místě od začátku a stala se tak naší nejúspěšnější hráčkou 5. kola RSL Cupu. Celkově se posunula do první desítky, na osmé místo. Natálku dělí od bronzu 1 bod! Zaútočit na třetí příčku může v dalším kole, které se bude konat 1.března.

Fotogalerie, výsledky všech kol a celkové pořadí na www.dufeksport.eu

VIDEO z turnaje