Markéta Flachsová, Láďa Zemanovič a Natálie Raithelová zazářili na turnaji U11 v Plzni!

04.10.2015 10:41
V sobotu 3.10. se v Plzni konal turnaj O pohár předsedkyně svazu, který byl současně kvalifikačním turnajem na celostátní akci RSL Czech Talent v Českém Krumlově.
 
Věková kategorie U11 (ročníky 2005 a mladší) se sjela do Plzně na 25.ZŠ, kde předsedkyně svazu Ing.Milada Nováková turnaj v 9hod. zahájila. 
Ašský badminton reprezentovali Jakub Kejř, Ladislav Zemanovič, Jan KočárníkDavid Kundrát, Natálie Raithelová, Markéta Flachsová a Katka Laučíková.
 
Hráči byli rozděleni do skupin, z nichž do play off postupovali 3 nejlepší hráči.Nejlépe si ve skupině vedla Natálka Raithelová, která ji vyhrála, čímž si zajistila přímý postup do semifinále. Katka Laučíková měla svojí turnajovou premiéru. Přesto, že se jí žádný zápas vyhrát nepodařilo, hrála bez většího množství vlastních chyb. 
Markéta Flachsová skončila ve skupině druhá. Čtrtfinále vyhrála a postoupila do semifinále.V něm porazila oddílovou kamarádku Natálii Raithelovou a postoupila do finále turnaje.
 
Proti největší favoritce, zkušené hráčce z Nejdku Veronice Novákové odehrála dosud svůj nejlepší zápas. Finále sice prohrála, ale odcházela se vztyčenou hlavou. 2.místo na turnaji znamená start v týmu západočeské oblasti na celostátním turnaji v Krumlově. 
Natálka Raithelová se musela rychle oklepat ze semifinálové prohry, protože souboj o 3.místo znamenal start v Krumlově. Naty souboj zvládla skvěle. 
Získala 3.místo a doprovodí Markétu v jednom týmu na jih Čech.
V chlapecké části si nejlépe vedl Láďa Zemanovič. Zvádl skupinu i čtvrtfinále. V semifinále odehrál velmi vyrovnaný zápas proti nejdeckému Bršťákovi. Sice ho prohrál, ale v následném souboji o třetí místo jednoznačně zvítězil a zkompletoval tak ašské trio v západočeském výběru.
 
Smolařem dne je Kuba Kejř. Měl na to, aby postoupil do semifinále. Ve skupině neproměnil několik mečbolů. Stejně tak ve čtvrtfinále jich neproměnil hned 5! Velká škoda, ale také Kubovo veliké herní zlepšení.
David Kundrát, nejmladší hráč ašských, měl svoji turnajovou premiéru, která poznamenala jeho výkon.
I když dokázal některé zápasy vyhrát, jeho herní potenciál je daleko vyšší, stejně jako možnosti Honzíka Kočárníka. Kluci bojovali, ale k lepším výsledkům potřebují omezit vysoký počet vlastních nevynucených chyb. 
 
Turnaj pro nás skončil úspěšně. Jedno druhé a dvě třetí místa znamenají trojnásobné zastoupení ašských hráčů v šestičlenném výběru západočeské oblastina celostátním turnaji v Českém Krumlově o víkendu 7.11. - 8.11.2015.
 
Markéta Flachsová, Natálie Raithelová a Ladislav Zemanovič zaznamenali svůj zatím největší badmintonový úspěch!