I.Velká cena města Aše má své první šampióny!

28.10.2015 15:48

Velká výzva stála před naším oddílem předposlední říjnový víkend. Stále jsme oddíl, který si teprve buduje svoji sportovní i organizační pozici. 

Poprvé jsme si vyzkoušeli, zda jsme schopni zorganizovat dvoudenní turnaj. A dle ohlasů jsme obstáli!

V ašské sportovní hale se v sobotu 24.10. a neděli 25.10. turnaje zúčastnilo celkem 110 mladých badmintonistů ve věkové kategorii U11 - U16. 

Od časných ranních hodin až do pozdního večera po oba dny všichni bojovali o celkem 12 vítězných pohárů. Výtečné výkony, radost z výher, zklamání z porážek všech účastníků z celé České republiky i sousedního Německa dokreslovaly báječnou sportovní a společenskou atmosféru turnaje. 

Největší radost si z Aše odvážejí mladí badmintonisté z Nejdku, kteří získali nejvíc vítězných pohárů. Potvrdili tak dlouhodobě skvělou 

práci s mládeží.

Neztratili se ani naši. Štěpán Tichý získal double, když zvítězil v kategorii U15 a U16. Třetí ašské vítězství vybojoval Pavel Kokoř v kategorii U14.  

Další medaile domácích získali: Markéta Flachsová - stříbro U11, Natálie Raithelová - bronz U11, stříbro U12, Jan Mátl - bronz U13, Pavel Kokoř - bronz U15, Jitka Suchá - stříbro U14, bronz U15, Jan Kozák - bronz U12, Tereza Mátlová - bronz U16, Martina Kejřová - bronz U14. 

Všem medailistům i ostatním ašským badmintonistům patří pochvala za předvedené výkony a za reprezentaci města i oddílu. 

Sváteční atmosféru turnaje potvrdila účast starosty města Aše Dalibora Blažka, který I.Velkou cenu města Aše zaštítil a předal vítězům prestižní poháry.  

I.ročník turnaje je za námi. Velká cena má své vítěze a poražené. Mezi vítěze turnaje patří bezpochyby také realizační tým a vysoký počet dobrovolníků z řad rodičů a ostatních členů oddílu. Všichni podstoupili náročnou organizační zkoušku a obstáli. Při závěrečném konfetovém ohňostroji s doprovodem známé skladby skupiny Queen zněla slova ..."No time for losers 'Cause we are the champions"... 

Patří nejen badmintonovým vítězům 

turnaje, ale také všem, kteří se na zdárném průběhu akce podíleli.

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY TURNAJE SOBOTA 24.10.

VÝSLEDKY TURNAJE NEDĚLE 25.10.

MĚSTO AŠ FANDÍ SPORTU! A proto podpořilo tuto akci z grantového systému.