Dominik Kováč poprvé vyhrál turnaj Grand Prix!

18.04.2016 15:20

V sobotu 16.4. náš oddíl uspořádal turnaj Grand Prix D U13. Z celkového počtu 29 účastníků bylo více než 2/3 domácích hráčů. Chceme, aby si turnajovou atmosféru zkusily také děti ze základní skupiny nebo ti, kteří ještě nedosahují takové výkonnosti.

 

Startovní omezenení neumožnilo zúčastnit se turnaje hráčům z první čtvrtiny CZ žebříčku. Přesto do Aše zavítali také badmintonisté z Nejdku, Karlových Varů, Mostu, USK a Doubravka Plzeň a dokonce hráčka Nela Hálková z dalekých Českých Budějovic, která si z Aše odvezla stříbro. 

V chlapecké části se stal vítězem domácí Dominik Kováč, pro něhož je to první turnajové vítezství. Mezi dívkami si odvezla turnajovou trofej Leona Hrádková z TJ Sokolo Doubravka Plzeň. Tuším, že i pro Leonu je to první turnajové vítězství.  

 

Z domácích hráčů se z medaile radovala Nela Bajcurová, která vybojovala bronz a Honzík Kočárník, který se neustále zlepšuje. Také pro něj byla bronzová medaile prvním cenným turnajovým kovem.  

Věkový rozdíl mezi nejmladšími účastníky byl až 6 let. Nicméně všichni se s tím vypořádali náramně. Hráči odehráli zápasy ve skupinách s postupem do vyřazovací části. Ostatní odehráli souboje o celkové umístění. 

Za Badminton VK Aš se turnaje zúčastnili: Dominik Kováč, Jan Kočárník, Filip Bufka, Lukáš Hunka, Matěj Kováč, Ladislav Zemanovič, Jakub Kejř, Marek Kašša, Heinz Biedermann, Vojtěch Kašša, Daniel Pham, Nela Bajcurová, Natálie Králová, Adriana Pohlotová, Vanessa Jahnová, Nikola Vaníčková, Alexandra Jahnová, Julie Weinmannová, Anna Pešková, Daniela Jakubková, Barbora Laučíková, Kateřina Laučíková. Všichni předvedli moc pěkné výkony. 

Někteří již nyní ukazují talent a zanedlouho budou jejich jména hodně známá. 

Výsledky a umístění všech hráčů jsou ve výsledkové listině.

Hladký průběh turnaje obstarala hlavní rozhodčí Petra Josefíková se Zdeňkou Rajtmajerovou. Trenérský dohled zajistila Jitka Seifrtová. Ozvučení připravil Radek Flachs. Občerstvení Jana Kaššová. Fotografie Luděk Kočárník. Všem patří velký dík za spoluorganizaci. 

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA