David Kundrát a Tomáš Pohlot na MČR U13 v Českém Krumlově

01.12.2018 10:38

S vědomím jednoznačných vítězství a finálových účastí z Oblastního přeboru, odcestovali David Kundrát a Tomáš Pohlot na MČR mladších žáků do Českého Krumlova.

Oba už badminton hrají nějakou dobu, a tak si byli vědomi, že jednoznačné vítězství v naší oblasti neznamená patřit k favoritům v České republice.

Smíšenou čtyřhru hrál David se šikovnou Zuzanou Novou (Doubravka). V prvním kole bohužel prohráli se zkušenějším a sehranějším párem Lecian - Koliášová (Astra - Hamr) 13:21, 9:21.

Ve dvouhře nastoupil Tomáš Pohlot - 28. hráč CZ žebříčku, proti Jonáši Markovi (Sokol Meteor Praha) - 13. hráči CZ žebříčku. Tomáš dokázal vzdorovat polovinu prvního setu.

Poté pražský hráč zrychlil hru a donutil tak Tomáše k chybám, jež prohrál po setech 14:21, 9:21. 

V zápase o umístění prohrál Tomáš s Františkem Ložkem (Benátky nad Jizerou) ve vyrovnaném zápase po setech 16:21, 15:21.

David Kundrát - 24. hráč žebříčku "dostal" v prvním kole Ondřeje Valoucha z Brna - 14. hráče CZ žebříčku. Po vyrovnaném prvním setu, který David prohrál 17:21 se ve druhém setu již projevila větší psychická odolnost brněnského hráče, který set vyhrál 21:8.

V zápase o umístění David zabojoval. Proti lépe umístěnému hráči z Teplic, Markovi Štychovi odehrál bojovný zápas. Dokonce dokázal odvrátit 4 mečboly soupeře a zvítězit po setech 21:18, 12:21, 24:22. 

Každé vítězství na republikovém mistrovství se počítá. 

Již samotná účast kluků mezi českou badmintonovou elitou mladšího žactva je úspěchem. 

David s Tomášem se důstojně rozloučili s kategorií U13. Od nového roku už přestoupí do starší kategorie U15. 

V mladších žácích dokázali získat pěkné výsledky a udělat radost sobě i rodičům. 

Oběma hráčům děkujeme za reprezentaci oddílu a také za skvělé výsledky v kategorii mladšího žactva!

 

Výsledky zápasů

Formulář výsledků