Další tři medaile pro mládež Badminton VK Aš z Grand Prix! Tentokrát U13 a U17

30.09.2013 17:05

V sobotu 28.9. se v nádherné dobřanské hale konalo 1.kolo oblastní badmintonové Grand Prix mládeže do 13 let.  Také třináctiletým, podobně jako předtím patnáctiletým, určil los nasazené hráče  v prvním kole. Pavel Kokoř musel dokonce hrát kvalifikaci do turnaje, kterou ale lehce zvládl.

Hlavním hrdinou naší výpravy se stal Štěpán Tichý. V prvním kole se utkal se čtvrtým nasazeným hráčem Matyášem Rendlem z TJ Bílá Hora Plzeň. Po velkém boji ho zdolal 2:1 na sety. Ve druhém kole, v ašském derby, zvítězil na Pavlem Kokořem, kterého limitovala v pohybu sádra na zlomené ruce. Semifinále bylo nejvyrovnanějším zápasem turnaje. Štěpán nastoupil proti velkému favoritovi Ondřeji Šilhanovi z Jiskry Nejdek. Po velkém boji prohrál 1:2, ale v zápase o třetí místo porazil Václava Soukupa z BKV Plzeň.

Štěpán Tichý s Pavlem Kokořem navíc ještě získali bronzové medaile z chlapecké čtyřhry. Další člen ašské výpravy Jan Mátl sice prohrál první kolo, ale další dva zápasy vyhrál. Celkové umístění chlapců Badminton VK Aš U13 dvouhra: 3. Štěpán Tichý, 5. Pavel Kokoř, 9. Jan Mátl z celkového počtu 25 účastníků.

Štěpán si vybojoval pozici prvního náhradníka na republikový turnaj GP kategorie A v Břeclavi.

Na stejném místě prošli prvním křestem Grand Prix  také ašští kluci v kategorii U17. Martin Lüley s Vladislavem Pekou nenechali nikomu nic zadarmo přesto, že oba v prvním kole prohráli. Martinovi se podařilo zvítězit v zápase o umístění a obsadil celkově páté místo. Vláďa skončil na místě sedmém. Oba kluci si vylepšili umístění ve čtyřhře, kde společně obsadili 3. místo a získali tak třetí cenný kov pro Badminton VK Aš.  Všichni ašští hráči si navíc do žebříčku ČBS připsali velkou porci bodů. 

 

FOTO Z TURNAJE      Celkové výsledky a body U13        Celkové výsledky a body U17