Chodovská žabka 2013

15.04.2013 16:18

V neděli 14.4. se badmintonová mládež VK Aš vypravila na otevřený turnaj do Chodova. Pavel Kokoř, Jan Mátl, Josef Bendík, Robert Ševčík, Daniel Kubánek, Martin Lüley, Tereza Mátlová, Tereza Židovová, a Andrea Nacičová se utkali v badmintonovém umění se svými vrstevníky z Plzně, Kladna, Chodova, K.Varů, Kraslic, Prahy, Hořovic, Bílé Hory i Nejdku.


Nejlépe se umístil Martin Lüley v kategorii U14. Vybojoval skvělé třetí místo a tím jedinou medaili pro náš klub.
Chodovské déja vu si prožil Josef Bendík. V lednu, ve stejné chodovské hale odehrál výtečné souboje ve skupině a bojoval o postup do semifinále ve kterém měl 4 mečboly. Neproměnil je. Tentokrát na stejném místě, opět v souboji o postup do semifinále měl pro změnu mečbolů 5. Opět neproměnil ani jeden! Snad už prokletí zlomí na nějakém dalším turnaji.
 

Desetiletý Pavel Kokoř bojoval jako nejmladší ve skupině dvanáctiletých, kde se postupně utkal proti krajské pětce, osmičce a jedenadvacítce.
Se všemi odehrál vyrovnané souboje a dvacátého prvního hráče z kraje Matěje Mühlheima dokonce porazil.
Celkově skončil na pátém místě. Andrea Nacičová s Danem Kubánkem prožili na turnaji svůj křest a umístili se na sedmém, resp. osmém místě. Terezka Židovová skončila čtvrtá, Terezka Mátlová pátá, Robert Ševčík sedmý a Jan Mátl devátý až dvanáctý.
 

Další akcí mládeže Badminton VK Aš bude dvoudenní celostátní turnaj v Praze Yonex junior cup ve dnech 27.4. a 28.4.

Fotogalerie z turnaje