Celkem 9 medailí získali mladí ašští badmintonisté na domácím turnaji Ašský košíček 2013!

28.10.2013 10:43

Přesně před rokem zahájil svoji činnost ašský badmintonový oddíl. Slavnostní akt v ašské sportovní hale obstarali reprezentanti ČR Petr Koukal a Jakub Bitman. Po jejich badmintonové exhibici popřáli novému ašskému oddílu hodně štěstí a úspěchů v další činnosti. VIDEO

Po roce se dá konstatovat, že se oddíl vydal dobrým směrem. Po roce má klub kolem 60 členů, z toho 28 dětí a mládeže.  Část z nich již o sobě dala hodně vědět i v soutěžích Grand Prix, někteří bodují na turnajích a další prošli křestem v sobotu 27.10. na turnaji Ašský košíček.

Turnaje se zúčastnilo celkem 60 dětí ze sedmi klubů karlovarsko-plzeňské oblasti v kategoriích U start, U11, U13, U15. Naše badmintonová mládež se na turnaji prezentovala celkem devíti medailovými umístěními! V celkovém počtu získaných medailí jsme vyhráli. V olympijském medailovém hodnocení jsme skončili na druhém místě za TJ Bílou Horou Plzeň. Pravdou je, že turnaj ovládli hráči právě tohoto plzeňského klubu. Při účasti třech hráčů získali tři zlaté medaile!

Zlaté medaile pro ašský badmintonový oddíl získali Jan Mátl (U11) a Martin Lüley (U15). Stříbro vybojovali Martina Kejřová (U Start) a Robert Ševčík (U15). Bronz patří Janu Kozákovi (U start), Jitce Suché (U13), Štepánovi Tichému (U13), Tereze Mátlové (U15) a Vláďovi Pekovi (U15). Také všechny ostatní předvedené výkony ašských hráčů jsou velkým příslibem do budoucnosti.  

Podobné turnaje v několika kategoriích jsou organizačně velice náročné. Děkuji všem trenérům, dobrovolníkům i rodičům, kteří zdárné organizaci a úklidu po akci pomohli. Poděkování patří také městu Aš, které akci finančně podpořilo, díky čemuž všichni účastníci obdrželi hodnotné dary.

Medailové pořadí klubů:

  1. TJ Bílá Hora Plzeň:   3 – 0 – 0
  2. Badminton VK Aš:    2 – 2 – 5
  3. TJ Jiskra Nejdek:      1 – 4 – 0
  4. TJ Sl. Karlovy Vary:   1 – 0 – 2
  5. USK Plzeň:              0 – 1 – 0
  6. BKV Plzeň:              0 – 0 – 0
  7. Dům dětí Kraslice:    0 – 0 – 0

 Výsledková listina