Aš kemp 2013 - zhodnocení

26.08.2013 16:50

Závěr prázdnin využil ašský badmintonový oddíl k intenzivní přípravě na sezónu, ve které se mládež poprvé zúčastní celostátních soutěží Grand Prix.
Společně s karlovarským klubem uspořádal badmintonový kemp v Aši.
Celý týden od 17.8. do 24.8. se mladí badmintonisté zdokonalovali v technice, taktice, metodice i v kondiční přípravě.
Tři dny se mládeži věnoval renomovaný trenér René Weinzettl z Prahy. Výčet jeho individuálních i trenérských úspěchů je velmi široký.
Za zmínku určitě stojí, že sám byl juniorským reprezentantem, později reprezentačním trenérem a s mládeží získal celkem 10 mistrovských titulů.
V Aši mu pomáhal jeho syn, taktéž juniorský reprezentant.

René Weinzettl nabídl ašskému badmintonovému oddílu dlouhodobou spolupráci, která by spočívala ve společných soustředěních s pražskou mládeží. Pro nový ašský oddíl je to velká pocta.

Důležitou součástí trenérského týmu byl také karlovarský Ivo Černý s Petrou Josefíkovou. Oba významně pomohli posunout badmintonovou mládež o další úroveň v jejich herních dovednostech.
Za ašský oddíl se kempu zúčastnili trenéři Vítězslav Kokoř a Jitka Seifrtová.

Chci vyzdvihnout velké odhodlání a disciplínu bezvadných ašských i karlovarských dětí. Po celou dobu soustředění jsme nemuseli řešit incident, nebo velký prohřešek. Jsem rád, že jsem poznal skvělé mladé karlovarské badmintonové naděje a těším se až se znovu potkáme na turnajích.


Naše poděkování patří také Karlovi Kolmanovi, který celý týden umožnil badmintonové výpravě užívat zdarma sportovní areál na Vrchu Háj. Přispěl k oddechu a odreagování dětí po těžkých tréninkových dnech.

Já osobně se nyní nejvíc těším na první Grand Prix U15 v Plzni, které se koná 14.9. a Grand Prix U13 a U17, jež se uskuteční 28.9.
Ašská mládež je na mistrovské zápasy dobře připravena. Je na ní, jak získané dovednosti dokáže prodat v náročné konkurenci.

 

Foto a video